1. ÁSZF hatálya és általános rendelkezések

1.1 Jelen szerződési feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a creativekid.hu weboldalon keresztül nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő felhasználó (a továbbiakban Felhasználó), valamint a creativekid.hu domain név alatt működő honlap üzemeltetője, az Blue Lime House Bt. (cím: 2080 Pilisjászfalu, Nagy-Somlyó utca 18.; cégjegyzékszám: 13-06-070744; bejegyző hatóság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága; adószám: 26121037-1-13) mint a szolgáltatásokat nyújtó gazdasági társaság (a továbbiakban: Szolgáltató) között létrejövő szerződés általános szerződési feltételeit jelentik, amelyeket a Felhasználó a szolgáltatások igénybe vételével kifejezetten elfogad és magára nézve kötelezőnek ismer el, valamint amelyeket mind a Szolgáltató, mind pedig a Felhasználó köteles figyelembe venni és betartani a közöttük létrejövő szerződéses jogviszony keretében.

1.2 A creativekid.hu weboldalon történő vásárlás elektronikus úton leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon.

1.3 A Szolgáltató, üzemeltető adatai:
Cégnév: Blue Lime House Bt.
Székhely: 2080 Pilisjászfalu, Nagy-Somlyó utca 18.
Cégjegyzékszám: 13-06-070744
Bejegyző hatóság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága
Adószám: 26121037-1-13
Bankszámlaszám: 18203033-06036373-40010016
Telefonszám: +36 70 355 2450
E-mail cím: hello@creativekid.hu

1.4 Tárhelyszolgáltatónk adatai:

Cégnév: DoclerNet Hosting Kft.
Székhely: 1101 Budapest, XI. Expo tér 5-7.
Cégjegyzékszám: 01-09-186097
Telefon: +36-1-432-3133
E-mail: info@doclernet.hu
Web: www.doclernet.hu

2. A megvásárolható termékek, a Creative Kid dobozok tartalma

A Creative Kid dobozokban minden megjelenés alkalmával más és más kreatív eszközök, játékok, hobbi termékek találhatóak, melyek egy vagy több kreatív projekt részei. Egy doboz minden esetben legalább egy kreatív projektet tartalmaz a hozzá szükséges eszközökkel együtt. A dobozok részét képezi a fentieken túl egy tájékoztató füzet, melyben az alábbiak szerepelnek: a projekt leírása, az adott témával/projekttel kapcsolatos érdekes információk a gyerekek számára, valamint további kreatív ötletek, illetve partnereinknél beváltható kuponok.

A Creative Kid ajándékdobozok 7-12 éves gyermekek számára készülnek.

3. Regisztráció

3.1 A kezdőoldalon található “A fiókom” menüpont alatti regisztrációs űrlap kitöltésével – egy e-mailcím és egy jelszó megadásával -, vagy a vásárlás utolsó lépéseként a “Pénztár” aloldalon található “Fiók létrehozása” checkbox bejelölésével és a kötelezően kitöltendő adatok megadásával kerülhet sor a regisztrációra. A Felhasználó a creativekid.hu weboldalon történő regisztrációjával kijelenti, hogy jelen ÁSZF, illetve az Adatvédelmi nyilatkozat feltételeit megismerte és elfogadja, az Adatvédelmi nyilatkozatban foglalt adatkezelésekhez hozzájárul.

3.2 A Felhasználó felel a regisztráció során adott adatok valóságáért és pontosságáért, a Felhasználó által rendelkezésre bocsátott adatok valótlanságából és pontatlanságából eredő károkért a Szolgáltatót semminemű felelősség nem terheli. Szolgáltatót nem terheli felelősség az abból adódó károkért, ha a Felhasználó jelszavát elfelejti, illetve az illetéktelenek számára – bármely nem a Szolgáltatónak felróható okból – hozzáférhetővé válik.

3.3 A Felhasználó jogosult a regisztrációját bármikor törölni az ügyfélszolgálatnak küldött e-maillel. Az üzenet megérkezését követően a Szolgáltató köteles haladéktalanul gondoskodni a regisztráció törléséről. A rendszerből a regisztráció törlését követően azonnal eltávolításra kerülnek a Felhasználó adatai, de ez nem érinti a korábban leadott megrendelésekhez kapcsolódó adatok és dokumentumok megőrzését, nem eredményezi ezen adatok törlését. Az eltávolítást követően az adatok visszaállítására nincs lehetőség.

4. Megrendelés

A Creative Kid dobozok megrendelésére minden esetben egy meghatározott időtartam áll rendelkezésre, melynek véghatáridejét a weboldalon található visszaszámláló jelzi, illetve közzé tesszük egyéb online csatornáinkon (pl.: Facebook, hírlevél) is.

A megrendelést a creativekid.hu weboldalon keresztül a Felhasználó akár regisztráció nélkül is megteheti, amennyiben a megrendeléshez szükséges valamennyi mezőt kitölt a “Pénztár” oldalon. Ha a Felhasználó valamely mezőt hibásan vagy hiányosan tölt ki, erre figyelmeztető hibaüzenetet kap a Szolgáltatótól. A Szolgáltatót az Ügyfél által tévesen és/vagy pontatlanul megadott rendelési adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

A megrendelés leadásához elsőként – a termék és az előfizetés időtartalmának kiválasztását követően – a “Kosárba rakom” gombra kell kattintani. Ezután a termék bekerül a Felhasználó kosarába, melyet a fejlécben található “Kosár” ikonra kattintva tud elérni, illetve a későbbiekben itt tudja módosítani a kosár tartalmát pl.: itt tudja a terméket eltávolítani. Amennyiben a Felhasználó a kosár tartalmát véglegesítette, akkor a “Pénztár”, vagy a “Tovább a Pénztárhoz” gombra kattintva lehetséges a továbblépés. Ezt követően a Pénztár oldalon a Felhasználónak meg kell adnia a szükséges számlázási és szállítási adatokat, valamint el kell fogadnia a Felhasználási Feltételeket és az Adatvédelmi nyilatkozatot. Megrendelését a “Megrendelés elküldése” gombra kattintva tudja véglegesíteni.

A vételár minden esetben a kiválasztott termék mellett feltüntetett összeg, amely bruttó végfelhasználói ár. A termékek vételára tartalmazza a kiszállítás költségét is.

A Szolgáltató fenntartja az árak megváltoztatásának jogát a creativekid.hu weboldalról rendelhető termékek esetében, azzal hogy a módosítás a weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. Az esetleges árváltoztatás a már megrendelt termékek árát a Felhasználó számára kedvezőtlenül nem befolyásolja.

A megrendeléssel kapcsolatos visszajelzéseket, észrevételeket a hello@creativekid.hu e-mail címre várjuk. A levelekre 24 órán belül válaszolunk.

Érvényes rendelés lemondására kizárólag a megrendelésre nyitva álló időszak alatt van lehetőség. A rendelési időszak elmúltát követően a megrendelt Creative Kid ajándékdoboz kiszállításra kerül. Lemondás esetén a doboz vételárát 14 munkanapon belül visszautaljuk a megrendelő részére.

5. Előfizetés

A Creative Kid dobozok az egyszeri alkalommal történő megrendelés mellett több hónapra szóló előfizetéssel is megvásárolhatóak. Jelenleg 4 hónapra (2 doboz), 6 hónapra (3 doboz) és 12 hónapra (6 doboz) lehetséges az előfizetés. Előfizetés esetén a termék mellett feltüntetett vételár minden költséget tartalmaz az előfizetett időszak vonatkozásában, így a szállítási költséget is.

Az előfizetésre a termékek oldalán van lehetőség, ahol az “Egyszeri vásárlás vagy előfizetés” lenyíló menüben minden esetben ki kell választania a Felhasználónak, hogy egyszeri megrendelésről van-e szó, vagy több hónapra szeretne előfizetni.

Az előfizetés lemondására az alábbi módokon van lehetőség:
– Amennyiben az előfizetés összege már megérkezett a Szolgáltatóhoz, de egyetlen doboz sem került kiszállításra, 14 munkanapon belül visszautalásra kerül a teljes befizetett összeg.
– Ha már kiküldésre került egy vagy több doboz, abban az esetben kizárólag a fennmaradó alkalmakra történő előfizetési díjat áll módunkban visszautalni.
– Amennyiben az előfizetése alatt él a Felhasználó elállási jogával és előfizetését a további dobozok vonatkozásában fel kívánja mondani, akkor 14 munkanapon belül visszafizetjük részére az elállással érintett, illetve a még nem kézbesített dobozok teljes vételárát.

6. Ajánlati kötöttség, rendelés visszaigazolás

A Felhasználó által elküldött megrendelést a Szolgáltató késedelem nélkül, de legkésőbb 24 órán belül visszaigazolja. A visszaigazoló levél a Felhasználó számlázási címét, a megrendelt termék megnevezését és mennyiségét, a fizetés módját, valamint a doboz árát tartalmazza.

E visszaigazoló e-mail a Szolgáltató részéről a Felhasználó által tett ajánlat elfogadásának minősül, mellyel érvényes szerződés jön létre Szolgáltató és a Felhasználó között.

A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, illetve az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II. 26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, továbbá figyelemmel van a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseire.

7. Szállítási és fizetési feltételek

7.1 Szállítási feltételek

A szolgáltatás csak Magyarország területén érhető el. A creativekid.hu weboldalon leadott megrendelések esetén kizárólag futárszolgálattal történő szállítási mód lehetséges, személyes átvételre nincs lehetőség. Futárszolgálati partnerünk a GLS (https://gls-group.eu/HU/hu/home, +36 1 802 0265, info@gls-hungary.com) és a DPD (https://www.dpd.com/hu, +361 501 6200, dpd@dpd.hu).

A Creative Kid ajándékdobozok egyszerre kerülnek kézbesítésre minden második hónapban a megrendelési határidőt (weboldalunkon a visszaszámláló jelzi az időpontját) követő 10 napon belül.

A kiszállítás Magyarország egész területén, munkanapon 8-17 óra között történik. Fontos, hogy a Felhasználó olyan szállítási címet adjon meg, ahol hétköznaponként napközben is elérhető!

A Felhasználó vásárláskor megadott e-mail címe és telefonszáma minden esetben átadásra kerül a futárszolgálat munkatársainak, így e-mailben vagy telefonon (SMS-ben) kap értesítést a csomag futárszolgálatnak történő átadásáról és a kiszállítás napjáról (általában az átadást követő munkanap) is.

Amennyiben az első kézbesítés sikertelen, a futárszolgálat további egy alkalommal díjmentesen megkísérli a kiszállítást.

A szállítási költséget minden esetben tartalmazza a termék ára, így az ingyenes.

7.2. Fizetési feltételek

A creativekid.hu weboldalon jelenleg kétféle fizetési mód áll a Felhasználók rendelkezésére: bankkártyás fizetés és Barion tárcával való fizetés.

7.2.1 Bankkártyás fizetés

A weboldalon lehetőség van a bankkártyás fizetésre, mely a Barion rendszerén keresztül történik. A fizetéssel kapcsolatos további információkat Barion aloldalunkon lehet megtekinteni. Webáruházunkban az alábbi bankkártyákat fogadjuk el: MasterCard, Maestro, Visa Classic (dombornyomott) bankkártyák, és Visa Electron (nem dombornyomott) bankkártyák, valamint American Express kártyák.

7.2.2 Barion tárcával történő fizetés

A creativekid.hu weboldalon előre feltöltött Barion egyenleggel is lehetséges a fizetés, ebben az esetben azonban előzetes regisztráció szükséges a Barion oldalán és egy kezdő egyenleg feltöltése, majd ezt követően tud a Felhasználó e-mailcíme és jelszava megadásával weboldalunkon fizetni. A Barion egyenleget átutalással vagy készpénz befizetéssel lehet feltölteni.

8. Elállási jog

8.1 Az e pontban foglaltak kizárólag a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személyre vonatkoznak, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje (a továbbiakban „Fogyasztó”).

A Fogyasztó a webáruházban történő vásárlás során kötött szerződéstől a termék kézhezvételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat, valamint elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvétele közötti időszakban is gyakorolhatja. Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a Felhasználó egyértelmű nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi cégünk email címére (hello@creativekid.hu) vagy az alábbi elérhetőségre:
Blue Lime House Bt., 2080 Pilisjászfalu, Nagy-Somlyó utca 18.

Ebből a célból felhasználhatja az itt elérhető elállási nyilatkozat-mintát is.

A Fogyasztó határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/felmondási nyilatkozatát. Az elállási jogot kizárólag fogyasztók gyakorolhatják.

8.2. A Fogyasztónak a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül vissza kell juttatnia a Szolgáltató részére. A termék visszajuttatásának költségei a Fogyasztót terhelik. A Szolgáltató köteles a Fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő 14 napon belül visszatéríteni.

8.3. A Fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A Fogyasztót ezen felül egyéb költség nem terheli. A Szolgáltató azonban követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megfizetését. Ha a Fogyasztó nem a legkevésbé költséges, szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozást választotta, elállás esetén az ebből adódó többletköltséget a Szolgáltató nem köteles megtéríteni. A Szolgáltató továbbá követelheti a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenését, illetve ésszerű költségeinek – ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés teljesítését a Fogyasztó kifejezett kérésére határidő előtt megkezdte és gyakorolja felmondási jogát – megtérítését.

8.4. Az elállás nem gyakorolható a Ptk. 1:5. §-ában meghatározott joggal való visszaélés tilalmába ütköző módon. Ennek megfelelően a Felhasználó csak akkor gyakorolhatja jogszerűen elállási jogát, ha a megvásárolt termékeket hiánymentesen juttatja vissza a Szolgáltatóhoz. Az elállási jog nem gyakorolható továbbá abban az esetben, ha a hibátlanul átvett terméket a Fogyasztó olyan hibával kívánja átadni, amelyért a Szolgáltatót sem kellékszavatossági, sem jótállási felelősség nem terheli.

9. Jótállás

A creativkid.hu weboldalon nem értékesítünk olyan terméket, amely az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet hatálya alá tartozna.

10. Szavatosság

10.1 Kellékszavatosság
A Szolgáltató hibás teljesítése esetén a Felhasználó kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint. Fogyasztói szerződés esetén a Felhasználó az átvétel időpontjától számított 2 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek.

A Felhasználó az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet: Kérheti a hiba kijavítását vagy a termék kicserélését, kivéve, ha az ezek közül a Felhasználó által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a Szolgáltató számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a Szolgáltató költségére Felhasználó is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.
A vásárló a választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban a vásárló viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a Szolgáltató adott okot. A vásárló köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de legkésőbb a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha a Felhasználó igazolja, hogy a terméket a Szolgáltatótól vásárolta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már a Felhasználó köteles bizonyítani, hogy az általa felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

10.2 Termékszavatosság
Ingó dolog (termék) hibája esetén a Felhasználó – választása szerint – a 10.1 pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Termékszavatossági igényként a Felhasználó kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Termékszavatossági igényét a Felhasználó a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a Felhasználónak kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:
– a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
– a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
– a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Ugyanazon hiba miatt a Felhasználó kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

11. Jogérvényesítési lehetőségek

11.1 A Szolgáltató vevőszolgálatot működtet a webáruházban történő vásárlással kapcsolatos tájékoztatás és a webáruházban történő vásárlás során kötött szerződések teljesítése során az együttműködés elősegítése, továbbá az esetleges fogyasztói panaszok és garanciális igények rendezése érdekében.

A vevőszolgálat elérhetőségei:
Telefonszám: +36 70 355 2450
Email: hello@creativekid.hu

11.2 Egyéb jogérvényesítési lehetőségek:
A Felhasználó/Fogyasztó a termékek minőségével, biztonságosságával és a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, valamint a szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos fogyasztói jogvita bíróságon kívüli, békés rendezése céljából, vagy panaszának elutasítása esetén a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény rendelkezéseinek megfelelően a Budapesti Békéltető Testület eljárását kezdeményezheti fogyasztói jogvita rendezése érdekében. Amennyiben a Felhasználó/Fogyasztó a fogyasztói jogvitát online szeretné lefolytatni és rendezni, azt megteheti a http://ec.europa.eu/odr linken található online vitarendezési platformon keresztül.

A Budapesti Békéltető Testület elérhetőségei:

1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.
Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10.
Web: http://bekeltet.hu
E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu
Fax: 06 (1) 488 21 86
Telefon: 06 (1) 488 21 31

A vállalkozást a békéltető testületi eljárásban együttműködési kötelezettség terheli. Ennek keretében az eljárás megindulásáról szóló értesítés részére történt kézbesítésétől számított nyolc napon belül köteles írásos, a fogyasztó igényének jogosságát és az ügy körülményeit, valamint esetlegesen a tanács döntésének kötelezésként történő elfogadását, továbbá az állításait alátámasztó tényeket és azok bizonyítékait tartalmazó válasziratát megküldeni a békéltető testület számára és a meghallgatáson egyezség létrehozatalára feljogosított személy részvételét biztosítani.

12. Egyéb rendelkezések

12.1 A Szolgáltató fenntartja magának azt a jogot, hogy a weboldal, illetve a szolgáltatás bármely részét előzetes figyelmeztetés nélkül megszüntesse. Ez a rendelkezés nem érinti a webáruházban történő vásárlás során már létrejött szerződések alapján fennálló jogviszonyok tartalmát.

12.2 A Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy bármikor, előzetes értesítés, vagy a Felhasználó hozzájárulása nélkül az ÁSZF-et egyoldalúan módosítsa. A módosítás a creativekid.hu weboldalon történő közzétételével lép hatályba, és ezt követően mind a Szolgáltatóra, mind pedig a Felhasználóra nézve kötelező erővel bír. A Szolgáltató által nyújtott bármely szolgáltatás igénybe vétele és használata a módosított ÁSZF elfogadását jelenti. Az ÁSZF Szolgáltató általi módosítása nem érinti a Szolgáltató és a Felhasználó között korábban létrejött szerződések feltételeit, azokra minden esetben a szerződés létrejöttének idején hatályos ÁSZF az irányadó.

 

Jelen Általános Szerződési Feltételek hatályba lépésének ideje: 2017. 11. 15.